Hovězí kostky v hořčicové omáčce - Renďák
Jsem si vědoma, že tímto receptem jsem neobjevila Ameriku, ale protože potřebuju jídlo minimálně na dva dny, zdálo se mi hovězí pro tyto účely vhodné. Je to vlastně takový guláš jen s trochu jinou chutí (a o to mi hlavně šlo) a menším množstvím cibule.
Takže:
2 cibule
400g hovězí zadní
trocha oleje
sůl, pepř, koření podle chuti (klidně směs jako „čína“ apod.), pár kapek sójové omáčky
2 čajové lžičky hořčice plnotučné (může být i jiná)
Vzpěním cibuli na oleji, přidám maso, podleju vodou a dusím do měkka (raději déle, než méně). Hodinku před dokončením (to pro ty, co stejně jako já nevaří v tlakovém hrnci, ale poctivé 3 hodiny na sporáku ) přidám hořčici rozmíchanou v trošce vody. Jsem ráda, když měkké maso s cibulí vytvoří dostatek ne zcela řídké omáčky, takže není třeba používat mouku na zahuštění. Jeden den k tomu udělám rýži, druhý den špagety a je to.
Renďák