Kuře jako vystřižené … z fast foodu
Mám doma masomilce. Cožpak o to, dobrá vlastnost to je, ale skloubit jeho jídelníček s dětským bývá někdy dost na hlavu. Kuře je obvyklá klasika. Dlouho jsme hledali recept na kuře jako z fast foodu. Kuře jsme balili do trojobalu, přidávali koření. Chuťově se to blížilo, ale jen blížilo, originálu.
Včera jsme se vrátili z lyží, kde jsme byli celý týden bez internetu ( nádhera !!!) . Po takovém půstu jsem se jen tak hrabala na síti a objevila jsem recept na fástfůdové kuře jako vystřižené. Recept byl překvapivý ve dvou bodech. První bod : kuře se namáčí před obalením do osolené vody - je vláčnější a křehčí. Bod druhý : nepoužívá se vůbec strouhanka. A co jsem vyzkoušela, předkládám. Kuře moc chutnalo.
Potřebuji
Kousky kuřete – stehna, křidýlka, prsa i s kostí a kdo má rád, může na nich nechat i kůžičku
Sůl, pepř
Hladká mouka
Vajíčka, mléko
Olej na smažení – nejvhodnější je sojový
Glutamát sodný (volitelné a povětšinou nedoporučované ochucovadlo )
Nejdřív dám kousky kuřete do studené, lehce osolené vody, nechám je tam asi půl hodiny. Nebo i déle. Nachystám si směs mouky se solí a pepřem, můžu přidat i glutamát soudný (ten používají prý i fast food řetězce). Glutamátu přidám jako šafránu. Do druhé mísy si nachystám rozkvedlaná vejce, zředěná s mlékem. Kousky kuřete osuším v papíru a obaluji. Nejdřív do směsi mouky, pak do vajíčka s mlékem. A zpět do směsi s moukou. Obalené kousky smažím. Mám vyzkoušeno, že ve fritovacím hrnci na 190 C potřebuji tak 7 až 10 minut.. Kuřecí kousky jsou hotové, když kůrčička vypadá stejně jako ve fast foodu.
Varianta pro dětské strávníky – kousky kuřete bez kostí a kůže, do mouky žádný glutamát, zapojím děti do obalování. O zábavu je postaráno, co si děti navaří, to si také s velkou chutí sní.
Iwka