Kuřecí kousky v sýrové omáčce
Potřebujeme:
- 1 balení chlazených kuřecích prsou
- Koření podle chuti
- Olivový olej na naložení masa a na pánev
- Cibuli, česnek (není nutný, jen když někdo chce a nedělá mu potíže)
- Krabičku (3 obdélníkové ks) taveného (smetanového ale možno i ligt) sýra
- 1 smetanu ke šlehání
Postup:
Do kastrolu trošku oleje, vhodím cibuli nakrájenou na půlměsíčky (kdo dává česnek, tak cca 2 stroužky na plátky), míchám, až cibule zesklovatí do doby než začne zlatavět. Přidám sýry, v tu chvíli se začnou lepit na dno, takže si na moment stáhnu kastrol z horké plotýnky, sýry vařečkou rozsekám na co nejmenší kousky a zaleju smetanou. Vrátím na plotnu a míchám a míchám. Jakmile smetana začne procházet varem, tlumím teplotu a zvolna míchám tak dlouho, než se co nejvíce rozpustí sýr. Odstavím.
Vezmu teflonovou pánev, přidám trošku olivového oleje, netřeba moc, protože maso mám naložené ze včerejška v oleji a oblíbeném koření. Kousky orestuju rychle, jako minutku. Když jsou hotové, smíchám s omáčkou. Podávám s dobrými těstovinami. Porce nemusí být veliká, jídlo je - vzhledem k surovinám - dost syté. Mým návštěvám toto jídlo moc chutná. A mně taky.
Renďák